Kalumba Madagascar White gin
A gin trend hazánkat is elérte, egyre több márka jelenik meg a piacon. Jelenleg a legdinamikusabban bővülő italkategória, mely várhatóan a következő 1-2 évben változatlanul növekedni fog.
2018 májusában a Zwack új márkát vezetett be a magyar piacra, mely egy fűszeres gin. A Kalumba Madagascar Spiced Gin egy újgenerációs fűszeres gin aszalt fügén érlelve, amely nevét a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta. Egyedi karakterét a tizenhétféle Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövény adja.
Fűszerek
Kalumbagyökér, Citromfű, Kubebabors, Szegfűszeg, Fahéjlevél, Rózsabors, Kurkuma, Csillagánizs, Lime héj, Szerecsendió-virág, Kardamommag, Szerecsendió, Gyömbér, Vanília, Koriander, Curacao héj, Borókabogyó
Közepesen testes, mely több rétegben jelentkező ízek – citromosság, frissesség, izgalmas fűszerek, borókás balzsamosság – egyedi kombinációjában teljesedik ki.
A Zwack család folyamatos kutatómunkája során fedezte fel Madagaszkár gazdag gyógy- és fűszernövény kultúráját, mely a Kalumba italt ihlette.
A borókapárlat a Kecskeméti Zwack Párlatmanufaktúrában készül. Az italt a desztillálást követően tölgyfahordóban, aszalt fügén érleljük. Ez adja meg a Kalumba karakterét a magában is fogyaszthatósághoz, ami a gin kategóriában egyedülálló.
A madagaszkári élővilág 90%-a kizárólag a szigeten őshonos. A márka védjegyévé vált gyűrűsfarkú maki a sziget ikonikus állataként ismert.
Fogyasztását elsődlegesen magában, behűtve ajánljuk, de koktél alapanyagnak is kiváló, jégre töltve gyömbérrel felöntve.
Recept
Kalumba Spiced gyömbér
- 4 cl Kalumba Madagascar Spiced gin
- gyömbér a feltöltéshez
- 1 gerezd lime
Egy pohárba sok jégre rámérjük a gint. Feltöltjük gyömbérrel. Bárkanállal finoman átkeverjük, 1 gerezd lime-ot facsarunk bele, amit az italban hagyunk.
A márka legújabb innovációja a Kalumba Madagascar White gin, mely a 2018-ban bevezetett Kalumba Spiced citrusos változata.
Az új Kalumba White egy rendkívül tiszta dry gin, friss, citrusos karakterét a kubebabors és a citromnád adja, amely kifinomult fűszerességgel párosul. Több, mint 20 gyógy –és fűszernövény lepárlásával készül, mint például narancshéj, citrus mirtusz, rózsabors, koriander, curacaohéj és kalumbagyökér. Az ital teljességét a Kalumba Spiced madagaszkári fűszereinek párlata adja.
Fűszerek
Citrusos ízt biztosítják:
- Citromnád
- Citromfű
- Citrus mirtusz
- Narancshéj
- Grapefruithéj
- Citromhéj
- Nemes babér
További felhasznált fűszerek
- Borókabogyó
- Kubebabors
- Limehéj
- Rózsabors
- Kalumbagyökér
- Koriander
- Curacaohéj
Ízvilág
Ízvilágának egyediségét a kubebabors és a citromnád párlatának köszönheti, a citrusos frissesség kiválóan passzol a tonikhoz. Fogyasztását jégre töltve gin tonikként ajánljuk.
Recept
Kalumba White tonik
- 4 cl Kalumba Madagascar White gin
- tonik a feltöltéshez
- 1 gerezd lime
Egy pohárba sok jégre rámérjük a gint. Feltöltjük tonikkal. Bárkanállal finoman átkeverjük, 1 gerezd lime-ot facsarunk bele, amit az italban hagyunk. Végezetül 2-3 szem kubebaborssal díszítjük, amely hozzájárul az ital citrusos jellegéhez.